Nieuws5 dec '11 19:13

PVV valt opnieuw over kosten nieuwjaarsreceptie

Auteur: BNR Webredactie

Almere is voor de komende nieuwjaarsreceptie een halve ton kwijt. De PVV laat zich om die reden wederom niet zien en spreekt van "elitaire feestneuzen".

Bij de vorige nieuwjaarsreceptie was de Almeerse PVV-fractie ook niet van de partij, eveneens vanwege de kosten. De komende receptie pakt volgens de fractie nog wat duurder uit dan de vorige.

Raadslid Toon van Dijk: "Die elitaire feestneuzen in Almere krijgen er maar geen genoeg van om zichzelf op kosten van de burger te fêteren. Ze lijken geen benul te hebben van de minachting die hier uit blijkt voor de belastingbetaler die krom ligt door de crisis. Het zal duidelijk zijn dat de PVV daar niet aan meedoet''.

Den Haag
Of de PVV-fractie in de gemeente Den Haag ook de nieuwjaarsreceptie gaat boycotten, is nog niet bekend, maar het ligt volgens het Haagse PVV-raadslid Machiel de Graaf in de lijn der verwachting. In deze gemeente is voor de nieuwjaarsreceptie 125.000 euro begroot. "Alle Hagenaars zijn welkom'', zo zei een woordvoerder van de gemeente maandag. "Maar ze moeten zich wel eerst even aanmelden via onze website. Er passen maar 1800 mensen in het stadhuis.''

Amsterdam houdt voor de tweede maal uit bezuinigingsoverwegingen geen nieuwjaarsreceptie.

Gerelateerde artikelen