Programma1 jun '11 18:04

Politie rolt 'babyfabriek' op

Auteur: Pieter van den Akker

In de Nigeriaanse stad Aba is een 'babyfabriek' opgerold waar meer dan dertig tienermeisjes werden gedwongen om kinderen te krijgen. De baby's waren waarschijnlijk bestemd voor mensenhandel en rituelen. Dat lieten Nigeriaanse autoriteiten woensdag weten.

"We hebben 3 dagen geleden 32 zwangere meisjes gered en de eigenaar van het pand gearresteerd", aldus de politiechef van de zuidelijke deelstaat Abia. De opsporingsdiensten werden getipt over de locatie waar de meisjes in de leeftijd van 15 tot 17 jaar vastzaten.
Enkele van de meisjes vertelden onderzoekers dat ze hun kinderen konden afstaan voor een bedrag van omgerekend 133 euro. Het Nigeriaanse bureau tegen mensenhandel (NAPTIP) zegt dat baby's tussen de 1300 en de 4400 euro opbrengen.
Babyfabriek is bekend fenomeen in Nigeria
'Kinderfabrieken' zijn niet ongewoon in Nigeria. In 2008 werd een vermeend netwerk van babyfabrieken opgerold. In de lokale pers worden ze ook wel 'boerderijen' genoemd. Volgens NAPTIP is kinderhandel en mensenhandel een groot probleem in het West-Afrikaanse land.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen