Nieuws9 mei '11 18:13

Grenzen aan de mens?

Auteur: Robin Rotman

De mens is een technisch wezen. We bouwen chips in hersenen, koppelen kunstarmen aan ons zenuwstelsel en willen dat het licht aangaat als we in onze handen klappen. Filosoof Peter Paul Verbeek schreef een boekje over de versmelting van mens en techniek.

In de studio geeft Peter-Paul Verbeek antwoord op deze vragen. Hij is hoogleraar filosofie van mens en techniek en voorzitter van de Jonge Akademie. Hij schreef het boek 'De grens van de mens'.

Verder vertelt Remke Burie over het Experimental Centre for Technical Medicine (ECTM) dat de universiteit Twente onlangs heeft geopend. In Twente lopen ze voorop als het gaat om highttec in de medische zorg.

Verslaggeefster Hester van Dijk bezocht het ECTM en nam een kijkje bij de Human Patient Simulator. Dat is een pop die levensecht hartaanvallen en andere, ingewikkelde medische problemen kan simuleren.

De TU Delft opent woensdag 11 mei als eerste Nederlandse universiteit een dependence in China. De TU gaat zich bezig houden met het onderzoek naar led-verlichting. Minister Verhagen van innovatie zal morgen de opening verrichten.

Aan de telefoon - vanuit China - Rob Fastenau, decaan aan de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen