Nieuws28 feb '11 18:09Aangepast op 28 feb '11 21:11

Betogers en politie Oman opnieuw slaags

Auteur: Pieter van den Akker

In Oman zijn betogers en de politie vandaag opnieuw slaags met elkaar geraakt. Honderden actievoerders bestormden een politiebureau in de industriestad Sohar, ruim 200 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Masqat.

De politie in Sohar gebruikte traangas om de menigte betogers uiteen te jagen. Er zijn geen berichten binnengekomen over doden of gewonden. Na het vertrek van de politie plunderden actievoerders een supermarkt in Sohar. Mensen gingen ervandoor met levensmiddelen, elektronische apparatuur en tal van andere goederen.
Het industriële centrum van Sohar is sinds zaterdag het toneel van protesten tegen het autoritaire bewind van sultan Qaboos bin Said, die in 1970 aan de macht kwam. De betogers eisen onder meer werk en politieke hervormingen. Ook willen ze dat belastingen op onder meer de gezondheidszorg worden afgeschaft.
Volgens ziekenhuisbronnen eiste het geweld zondag zeker zes levens. Het ministerie van Gezondheid stelde dat slechts een persoon is omgekomen en dat tientallen anderen gewond zijn geraakt.
Overgewaaid
De betogingen zijn overgewaaid naar andere steden in Oman. Honderden mensen betoogden vandaag bij een ministerieel complex in Masqat. Ook op een andere plek in de hoofdstad werd actie gevoerd.

Gerelateerde artikelen