Nieuws14 okt '10 13:20

Nieuw kabinet beëdigd

Auteur: Edme Koorstra

Het kabinet onder leiding van VVD-leider Mark Rutte is beëdigd. De ministers verschenen donderdagmiddag om kwart over een op het bordes van Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Het kabinet onder leiding van VVD-leider Mark Rutte is beëdigd. De ministers verschenen donderdagmiddag om kwart over een op het bordes van Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Koningin Beatrix werd geflankeerd door premier Rutte en vicepremier Maxime Verhagen. In twee rijen stonden de twaalf ministers opgesteld.
Kort daarvoor legden de ministers een voor een in het paleis de eed of belofte af. Met de eed of belofte beloven ze trouw aan de grondwet en beloven ze hun ambt op een goede manier te zullen vervullen. Bewindslieden uit het oude kabinet hoeven niet opnieuw beëdigd te worden.
Kleine demonstraties
Buiten de hekken van het paleis stonden ongeveer twintig demonstranten, met spandoeken en tekstborden. Een aantal van hen protesteerde tegen de gedoogsteun van de PVV voor het minderheidskabinet van VVD en CDA. Anderen vroegen aandacht voor het geringe aantal vrouwen in het kabinet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen