Nieuws26 feb '11 04:00Aangepast op 28 feb '11 09:28

Kopstukken in eindspurt naar verkiezingsdag

Auteur: Edme Koorstra

Kopstukken van alle politieke partijen zetten zaterdag de eindspurt in richting de stembusgang voor de Provinciale Staten op 2 maart.

VVD-leider en premier Mark Rutte begint zaterdag om 11.00 uur in Haarlem, samen met een aantal Tweede- en Eerste Kamerleden. Andere bekende VVD-gezichten voeren op datzelfde moment campagne in andere provinciehoofdsteden.

In de loop van de dag is een aantal landelijke kopstukken in Amsterdam. Jolande Sap (GroenLinks) rijdt op een elektrische scooter door de stad, Rutte is 's middags op de Dam in het centrum, Job Cohen (PvdA) gaat folders uitdelen op het Bijlmerplein en houdt 's avonds naar Amerikaans voorbeeld een zogenoemde 'town hall meeting'. Ook Alexander Pechtold (D66) is eind van de middag in de hoofdstad, voor een twitterspreekuur.

SP, CU, CDA
SP-leider Emile Roemer voert zaterdag campagne in zijn thuisprovincie Brabant, de ChristenUnie is in Veenendaal en het CDA houdt een bustour in het oosten van het land en een in het zuiden.

De uitslag van de statenverkiezingen is van groot belang omdat de statenleden uiteindelijk de samenstelling van de Eerste Kamer bepalen en daarmee de kansen voor het kabinet om de eigen plannen aangenomen te krijgen. In de jongste peiling van donderdag haalden VVD, CDA en PVV samen net geen meerderheid.

Gerelateerde artikelen