Nieuws9 mrt '11 07:08Aangepast op 9 mrt '11 07:40

Kadaffi bedreigt zo'n beetje de hele wereld

Auteur: Edme Koorstra

De Libische leider Muammar Kaddafi heeft gedreigd dat buitenlandse inmenging in Libië grimmige consequenties zal hebben voor de veiligheid in Noord-Amerika, Europa en het Middellandse Zeegebied.

Kaddafi uitte dit dreigement tijdens een telefoongesprek met de Griekse premier George Papandreou, meldde het Libische staatspersbureau Jana.
,,Griekenland is een vriend van Libië en kan deze informatie doorspelen aan de Europese Unie’’, aldus Kaddafi, die Papandreou had opgebeld.
Vliegverbod boven Libië
De internationale gemeenschap is druk bezig met overleg over de situatie in Libië en hoe Kaddafi moet worden aangepakt. De Amerikaanse president Barack Obama en de Britse premier David Cameron zijn het erover eens dat het geweld in Libië moet stoppen en dat Kaddafi van het toneel moet verdwijnen.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, riep de VN-lidstaten op een vliegverbod boven Libië te steunen. Een Amerikaanse delegatie sprak in het Egyptische Caïro met de Libische oppositie.
BNR-correspondent Reinout van Wagtendonk vertelt Humberto waarom het vliegverbod zo'n lastig punt is voor de VN. Luister via de knop rechts van dit artikel. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen