Nieuws23 mei '11 09:20

Wilders-zaak gaat door

Auteur: Marjan van den Berg

Het recht van Geert Wilders op een eerlijk proces is niet geschonden. Het hof is volgens de Amsterdamse rechtbank niet buiten z'n boekje gegaan. Ook vindt de rechtbank het niet aannemelijk dat raadsheer Schalken heeft geprobeerd getuige-deskundige Hans Jansen te beïnvloeden. Dat liet de Amsterdamse rechtbank maandagochtend weten.

De politicus staat terecht wegens het aanzetten tot haat en discriminatie en wegens groepsbelediging. Wilders' advocaat Bram Moszkowicz heeft begin deze maand betoogd dat zijn cliënt geen eerlijk proces krijgt en dat het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk moet worden verklaard.
Etentje
De rechter zegt in feite dat Wilders op een eerlijk proces kan rekenen, ondanks de kwestie rond 'het etentje', waarbij onder meer arabist Hans Janssen raadsheer Schalken betrokken waren. De rechter constateerde echter dat Schalken op het moment van het etentje geen enkele rol meer in het proces. Dat het allemaal 'niet erg handig' was, staat volgens BNR-correspondent Martijn de Rijk niettemin buiten kijf.
Luister met de knop rechts naar de motivering van de rechtbank en de reactie van BNR-correspondent Martijn de Rijk vanaf de rechtbank.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen