Programma20 jun '11 18:40Aangepast op 20 jun '11 19:13

De maandagavond van BNR

Auteur: Thijs Baas

Vanavond om 19.00 uur in BNR Gezond: De communicatie tussen artsen en patiënten loopt nog niet altijd soepel. Daarom start in september een proef met de 'Co-Patiënt'. Een vrijwilliger die met de patiënt mee gaat naar gesprekken met een arts.

De vrijwilliger kan de juiste vragen stellen aan de arts als een patiënt emotioneel wordt, maar ook de juiste informatie aan de arts verstrekken. Wat komt een arts tegen bij gesprekken met patiënten, waar moet hij op letten en wat kan er beter? Dit en meer in BNR Gezond.
Om 19.30 uur in Mediazaken een politiek debat met Anouschka van Miltenburg (VVD), Boris van der Ham (D66) en Jasper van Dijk (SP) over de plannen voor de publieke omroep. Die plannen worden emotioneel ontvangen, want VARA-BNN en AVRO-TROS staken hun fusieplannen. Hoe moet de minister omgaan met weigerende omroepen? En hoeveel weerstand kan ze in de Tweede Kamer verwachten?
In BNR in Business ten slotte, om 20.00 uur, staat de toenemende claimcultuur in Nederland centraal. Bijna iedereen heeft wel eens vertraging gehad met het vliegtuig of is vergeten om uit te checken met de OV Chipkaart. Vervelend voor u als passagier. Maar goed nieuws voor bedrijven die daar geld aan verdienen? Expert crisis communicatie Lars Walder van Bijl PR, geeft tips.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen