Programma8 jun '11 05:58

Toch geen massagraf in Texas

Auteur: Edme Koorstra

In het oosten van Texas is toch geen massagraf ontdekt. De tips die de politie van een helderziende had gekregen, bleken niet te kloppen. "Er is geen plaats delict'', zei een rechter uit Liberty County gisteravond (lokale tijd). De tipgever wordt mogelijk vervolgd voor het doorgeven van een valse melding.

De politie nam de tips serieus omdat de helderziende aangaf dat er kinderlijken in de tuin zouden liggen, aldus een politiewoordvoerder.
Rottend afval
De eigenaar van het huis, een vrachtwagenchauffeur op reis, liet weten geschokt te zijn door de ophef. "Ontdekken dat de politie in mijn tuin zoekt naar lijken? Daar raak ik een beetje van in paniek. Ik heb niemand vermoord'', zei Joe Bankson tegen de plaatselijke krant Houston Chronicle. Stank op het erf was niet afkomstig van lijken, maar van rottend afval. Bloedvlekken op de veranda kwamen van de zelfmoordpoging van een ex-schoonzoon, aldus Bankson.
'25 tot 30 lichamen'
Lokale media hadden eerder gemeld dat er 25 tot 30 lichamen waren gevonden in de tuin van een huis in Liberty County. Bij enkele stoffelijke overschotten zouden de ledematen zijn verwijderd. Het huis ligt enkele tientallen kilometers ten noordoosten van de miljoenenstad Houston.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen