Nieuws6 okt '11 17:15

Rick Perry favoriet in Republikeinse presidentsstrijd

Auteur: BNR Webredactie

De Amerikaanse kandidaat voor het Witte Huis Rick Perry heeft in zeven weken tijd 17 miljoen dollar voor zijn verkiezingscampagne opgehaald. 

Daarmee blijft Perry een van de favorieten in de Republikeinse presidentsstrijd. In zijn campagnetoespraken claimt gouverneur Perry dat zijn staat het economisch beter doet dan de rest van Amerika en dat hij daarom de man is om het presidentsschap over te nemen van Obama.  Maar hoe denken ze daar in Austin, de hoofdstad van Texas over?

Volgens Perry is er sprake van een Texaans mirakel. Want in 'zijn' staat is er minder werkloosheid en zijn er minder financieele problemen dan in de rest van VS. Hij belooft in Washington voor het hele land te zullen doen, wat hij in Austin voor Texas heeft gedaan. "Mensen buiten Texas moeten snappen wat voor gouverneur wij hebben. Texas heeft een van de zwakste gouverneurs van het land", zegt Joe Valdes, een zakenman in Austin. Volgens Valdes is het niet de gouverneur die de Texaanse economie stuurt. Andere factoren zijn bepalend, zoals de hoge olieprijzen van de laatste jaren. "In de realiteit hebben de Texaanse mensen zelf gezorgd voor een Texaans mirakel."

Gerelateerde artikelen