Programma4 jun '11 14:23

Motief hijskraanklimmer onbekend [video]

Auteur: Edme Koorstra

De politie is nog niet achter de beweegredenen van de man die gisteravond in Utrecht urenlang in een hijskraan heeft gezeten. Het incident trok veel toeschouwers. Het gaat om een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, volgens de politie.

De man was kort voor negen uur naar boven geklommen in een hijskraan op een bouwwerkplaats aan het Vredenburg. Dat plein is meteen afgezet en bussen, taxi's, fietsen en voetgangers werden omgeleid. BNR-verslaggeefster Saskia van Huijgevoort was erbij en maakte onderstaande video.

Hulpdiensten
Verschillende politie-eenheden en hulpdiensten kwamen er naar toe. De brandweer assisteerde met een hoogwerker en lampen. Een springkussen werd gehaald, maar daarvoor bleek de locatie niet geschikt. Ook een speciaal 'reddingteam op hoogte' en de ambulancedienst stonden paraat.
Megafoon
De man bevond zich inmiddels bovenin de hijskraan, op zo'n 63 meter hoogte. Levensgevaarlijk, aldus de politie. Een medewerker van een bouwbedrijf begeleidde twee specialisten van de politie en twee agenten naar aan naastgelegen gebouw om de man toe te spreken met een megafoon. Uiteindelijk klommen vier mannen van een arrestatieteam de hijskraan in en hielden de man aan. Hij verzette zich niet en was net na middernacht weer veilig beneden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen