Nieuws11 mrt '11 13:23

Omkopingsproces tegen Berlusconi hervat

Auteur: Harmen Simon Teunis

De rechtbank in Milaan heeft vrijdag het proces hervat tegen de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, die wordt verdacht van omkoping van de Britse advocaat David Mills. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Berlusconi Mills 600.000 dollar betaald in ruil voor valse getuigenissen tijdens processen tegen Berlusconi in de jaren 90.

De Mills-zaak had maanden stilgelegen als gevolg van een speciale wet waarmee Berlusconi de strafvervolging dwarsboomde. Het Constitutioneel Hof heeft die wet in januari voor een groot deel vernietigd omdat hij in strijd was met de grondwet. Daardoor kunnen de processen tegen Berlusconi worden hervat.
Verdaagd tot 21 maart
Het proces is vrijdag na een korte regiezitting verdaagd tot 21 maart, aldus Italiaanse media. Berlusconi was niet in de rechtszaal. Het gerechtshof in Milaan veroordeelde Mills in 2009 tot 4,5 jaar cel. De Hoge Raad in Rome verklaarde de feiten later verjaard, maar sprak de Brit niet vrij.
Mills-zaak tweede proces tegen Berlusconi
De Mills-zaak is het tweede proces tegen Berlusconi dat wordt hervat, na de Mediaset-zaak wegens belastingfraude. Op 6 april begint het proces rond het seksschandaal Rubygate. Berlusconi wordt verdacht van ambtsmisbruik en het bevorderen van de prostitutie van minderjarigen.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen