Programma11 apr '11 19:15

De maandagavond van BNR

Auteur: Thijs Baas

Met behulp van stamcellen uit vetweefsel en de huid moet het kraakbeen van patiënten met brandwonden kunnen worden gereconstrueerd. Daarover praat vandaag in BNR Gezond chirurg Paul van Zuijlen, die zich als bijzonder hoogleraar brandwondengeneeskunde nadrukkelijk met deze materie bezighoudt.

Verder levert een eetverslaving net zoveel hersenactiviteit op als een alcohol- of drugsverslaving. Dit blijkt uit onderzoek van de Yale University. Wat betekent dit voor de behandeling. Hierover is Elsmarieke van de Giezen, arts op het gebied van hersenscans bij obesitas bij het AMC in Amsterdam, te gast.
Mediazaken
Vanavond in Mediazaken: kan Twitter de krant, radio en tv vervangen als nieuwsmedium? Drie groepen studenten hebben daar maandag mee geëxperimenteerd door alleen maar nieuws via twitter te brengen.
Daarbij let jurylid Winny de Jong op drie pijlers: vorm, inhoud en originaliteit. Qua tekst is het gebruik van twitter een beperking voor de teams. Ze moeten laten zien in hoeverre ze effectief gebruik maken van Twitter.
BNR In Business
Ondernemers op leeftijd wachten vaak te lang met het verkopen van hun bedrijf. Dat kan tot grote problemen leiden. Dat concludeert Lex van Teeffelen van Hogeschool Utrecht in zijn onderzoek naar bedrijfsopvolging. Ook in de uitzending Jeroen Vercauteren van partner Troostwijk Introman Advies. hij adviseert MKB'ers bij bedrijfsopvolging.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen