Nieuws12 okt '11 09:30

Ploumen wil van graaiers af

Auteur: BNR Webredactie

PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen ergert zich aan 'graaiers' in de publieke sector, en al helemaal als zij uit de eigen PvdA-gelederen komen.

Zij hamert er woensdag in het AD op dat riante beloningen en bonussen uit den boze zijn en dat de balkenendenorm het absolute maximum moet worden.

Verantwoorden
Volgens de partijvoorzitter houden de meeste PvdA'ers zich nu al aan deze erecode van de partij. "Maar ja, een aantal niet. Die moeten zich dus publiekelijk verantwoorden.'' Ploumen stelt dat de partijleden elkaar moeten aanspreken op de moraal die de partij heeft verwoord. "Dat was een beetje uit het zicht verdwenen bij de PvdA.''

Balkenendenorm
PvdA'ers die in de publieke sector meer verdienden dan de balkenendenorm, zijn een doorn in het oog van Ploumen. "Ik heb me enorm gestoord aan partijgenoten die in de praktijk in strijd leefden met de uitgangspunten van de partij. Als je opvattingen hebt, moet je daar ook naar leven. Je moet voorleven, noemen wij dat in ons stuk," zegt Ploumen.

Royeren
De partij hoopt dat leden zelf iets aan hun salaris doen, als ze te veel verdienen. Zo niet, dan kan iemand niet meer in aanmerking komen voor een politieke functie. In het uiterste geval zou besloten kunnen worden een lid te royeren. Maar Ploumen hoopt dat dat niet nodig zal zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen