Nieuws9 mrt '11 15:34

Berlusconi gaf fortuin uit aan harem

Auteur: Pieter van den Akker

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi gaf vorig jaar honderdduizenden euro's uit aan zijn 'harem' van jonge meisjes. Dat meldt de krant Corriere della Sera vandaag op basis van bankrekeninggegevens.

De 74-jarige premier, mediatycoon en miljardair gaf vorig jaar 562.000 euro uit aan veertien jonge vrouwen. Berlusconi's 'harem' werd onder meer getrakteerd op juwelen, leningen en andere cadeautjes.
Huwelijksgift
Een andere opvallende kostenpost was de moeder van Noemi Letizia, het tienermeisje dat Berlusconi's huwelijk deed stranden. Zij kreeg 20.000 euro. Een secretaresse van de premier kreeg 40.000 euro als huwelijksgift.
Minderjarige paaldanseres
Berlusconi's bankrekening werd onder de loep genomen in het onderzoek naar zijn banden met de minderjarige Marokkaanse paaldanseres 'Ruby Rubacuori' (Ruby Hartendief).
De premier moet in april in Milaan terechtstaan omdat hij prostitutie van minderjarigen zou hebben bevorderd. Ruby (haar echte naam is Karima al-Marough) wordt dan als getuige gehoord.
Privacyschending
De advocaat van de premier noemt de publicatie van Berlusconi's onkosten ,,een duidelijke schending van de privacy". Behalve zijn 'haremkosten' staan ook allerlei andere uitgaven van de premier in de krant. In totaal ging het in 2010 om zo'n 34 miljoen euro. Het is onbekend hoe Corriere della Sera aan de gegevens komt.

Gerelateerde artikelen