Nieuws9 mei '16 15:34Aangepast op 13 mei '16 11:26

Geldschieters verdeeld over schuldverlichting Griekenland

Auteur: Madelon Meester

Er is voorlopig nog geen akkoord over schuldverlichting voor Griekenland. De Eurogroep komt vandaag bijeen om voor het eerst inhoudelijk over schuldverlichting te praten.

Foto: ANP
Foto: ANP

Geen van de geldschieters vindt dat de schulden moeten worden kwijtgescholden, wel vinden sommige partijen dat de rente moet worden verlaagd en er een langere looptijd moet worden ingesteld. Het IMF is voor schuldverlichting en zegt zelfs niet meer mee te doen aan het steunpakket als de verlichting niet wordt doorgevoerd. De Europese Unie is het hier niet mee eens en vindt dat er eerst moet worden gekeken of de hervormingen van Griekenland daadwerkelijk wat opleveren.

Buffer
Of het IMF en de ministers van Financiën eruit zullen komen, is de vraag. Een paar weken geleden ontstond het idee een buffer te creëren, waarbij Griekenland maatregelen moet gaan invoeren als het overschot niet wordt gehaald.

Eerder vandaag werd bekend dat het Griekse parlement onder luid protest akkoord ging met een nieuwe bezuinigingsronde. Gisteren gingen duizenden Grieken in Athene de straat op om dat te voorkomen, maar tevergeefs. Het parlement zag zich genoodzaakt in te stemmen met de bezuinigingen, om de schuldeisers tevreden te houden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen