Nieuws9 mei '16 20:06Aangepast op 11 mei '16 13:59

Inkeerders melden zich vanwege Panama Papers

Auteur: BNR Webredactie

Een groot deel van de Panama Papers is gisteravond vrijgegeven. Een aantal mensen heeft zich vanwege de Panama Papers gemeld bij de Belastingdienst voor de inkeerregeling.

ANP/AFP
ANP/AFP

Dat bevestigt de Belastingdienst aan BNR. Over aantallen inkeerders kan de Belastingdienst nog niets zeggen. Gisteravond om 8 uur Nederlandse tijd gaf het International Consortium of Investigative Journalists een groot deel van de Panama Papers vrij op internet. Het gaat om documenten uit de klantendatabase.

Belastingdienst meteen in actie
De Belastingdienst had al aangekondigd meteen op zoek te gaan naar Nederlandse namen.

Voor wie nu nog de inkeerregeling wil gebruiken, is het mogelijk te laat. Guido de Bont, advocaat en hoogleraar Belastingrecht: "Nu is het in ieder geval zo dat de fiscus met een heel team kennelijk om 8 uur heeft proberen te achterhalen welke Nederlanders hierbij betrokken zijn. Ik denk dat dat maar één reden heeft: dat ze zo snel mogelijk willen proberen vast te stellen welke Nederlanders het zijn en hen zo snel mogelijk aan te schrijven. Want als iemand een brief heeft gekregen van de Belastingdienst, is hij dus zeker te laat met de inkeerregeling."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen