Nieuws10 mei '16 16:57Aangepast op 10 mei '16 19:05

Van Rey verlaat rechtszaal vanwege 'leugens'

Auteur: Mark Hulstein

Politicus Jos van Rey heeft zojuist 24 maanden plus een verbod op bestuurlijk ambt tegen zich horen eisen voor corruptie, witwassen en schending ambtsgeheim.

Foto: ANP
Foto: ANP

Hij vindt het 'verduveld moeilijk' om het verhaal van het Openbaar Ministerie aan te horen. Volgens Van Rey zit dit verhaal 'vol met leugens'. Het Openbaar Ministerie hield een verhaal over projectontwikkelaar Van Pol die regelmatig luxe reisjes maakte met Van Rey en daarvoor grotendeels betaalde. Ze zijn volgens Van Rey al jarenlang bevriend. En vrienden moeten toch met elkaar op reis kunnen, stelt oud-VVD'er Van Rey.

De reisjes vonden ieder jaar plaats. Vluchten gingen per privé jet naar Cannes in Zuid-Frankrijk, inclusief een etentje aan boord. Eenmaal aangekomen werden de vrienden Van Pol en Van Rey dan opgepikt door een helikopter die ze naar hun verblijf bracht. Van Rey betaalde zijn vriend na een weekendje Cannes 1500 euro terug. Volgens het OM is dit een voordeel van 6800 euro voor de politicus. 'Hij hóefde niet te betalen van Van Pol', zegt het OM.

Rond 12.00 uur liep Van Rey opnieuw de rechtszaal uitgelopen midden in een zin van een officier van justitie. Vooralsnog is hij nog niet terug.

Van Rey wordt verdacht van corruptie, lekken en witwassen. Vanmiddag hoort hij de eis van het OM. Martijn de Rijk volgt de rechtszaak voor BNR.

Gerelateerde artikelen