Nieuws10 mei '16 13:24

Bavaria koopt 'de patroon van de Belgische biercultuur'

Auteur: Thomas de Man

Bierbrouwer Bavaria neemt het Belgische Palm over. Het bedrijf krijgt 60 procent van de aandelen in handen. Henri Reuchlin van het Bierburo denkt dat het een goede stap is van twee bedrijven die bij elkaar passen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Bierkenner Reuchlin legt uit dat Bavaria zich vooral toelegt op pils. ''Alleen zie je de laatste jaren de trend van speciaalbiertjes, die steeds populairder worden. Palm specialiseert zich in hierin.''

Bavaria krijgt hierdoor meerdere speciaalbieren in handen, waaronder Palm, Rodenbach, Brugge, en Steenbrugge. Bavaria-topman Jan-Renier Swinkels ziet mogelijkheden voor verdere internationale groei en toegang tot Belgische retail en horeca.

Familiebedrijven met historie
De twee bierbrouwers zijn allebei familiebedrijven, Reuchlin denkt daarom dat de bedrijfscultuur ook goed overeen zal komen. Het bedrijf krijgt om te beginnen 60 procent van de aandelen in handen. In 2021 wordt Palm waarschijnlijk in zijn geheel opgeslokt door Bavaria.

Bavaria en Palm zijn samen goed voor 600 jaar bierbrouwhistorie. De geschiedenis van Bavaria gaat terug tot 1719. De brouwerij van Palm werd opgericht in 1686 in het Belgische Steenhuffel. Anno 2016 produceren de brouwers gezamenlijk jaarlijks meer dan 6,5 miljoen hectoliter bier.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen