Nieuws12 mei '16 06:24

Kinderen keren steeds vaker terug bij hun ouders

Auteur: Karlijn Meinders

Het komt steeds vaker voor dat kinderen weer een tijdje bij hun ouders gaan wonen, na een periode uit huis te zijn geweest. Dat meldt het CBS. Inmiddels keert een kwart binnen vijf jaar terug naar hun ouders.

Foto: ANP
Foto: ANP

Nooit eerder was dit percentage zo hoog. De flexgeneratie, noemt demograaf Jan Latten het: "Ze zijn flexibeler in hun relaties, ze zijn minder gebonden aan kinderen dan vroeger. Toen ging je uit huis, trouwen, kinderen maken. Dat is nu niet meer zo."

Rogiér Dankerlui ging voor BNR langs bij Jan en Anneke Beuckens uit Culemborg. Hun dochter en zoon kwamen beiden weer thuiswonen. Jan: "Het huis waar onze dochter woonde werd verkocht en onze zoon wacht tot hij in zijn pas gekochte huis kan."

Het is wel weer even wennen, voor zowel de ouders als de kinderen. Anneke: "We halen ze niet meer middenin de nacht op van het station. Prima als ze laat thuiskomen, maar wij blijven er niet voor wakker." Van hangende pootjes was volgens het gezin geen sprake. Jan: "Ze voelen zich hier gewoon heel erg thuis. Ze schamen zich er niet voor dat ze weer bij hun ouders wonen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen