Nieuws20 mei '16 07:16Aangepast op 20 mei '16 08:02

Reddingsplan voor Amerikaanse 50 Cent

Auteur: Jelle Maasbach

Terwijl de onderhandelingen met Griekenland nog lopen, is het in de Verenigde Staten wel gelukt een mini-reddingsplan op te tuigen. Voor de schulden van de bekende rapper en zakenman 50 Cent is er nu een plan bedacht.

Foto: ANP
Foto: ANP

Curtis James Jackson (zoals 50 Cent in het echt heet) verkocht meer dan 30 miljoen platen wereldwijd en probeerde het daarna als zakenman, ondermeer door koptelefoons aan de man te brengen.

Maar het liep uit op een fiasco, en de schulden stapelden zich op. Zo had hij alleen al 18 miljoen dollar geleend bij een bank voor zijn handel in koptelefoons. Toen hij een vrouw miljoenen schadevergoeding moest betalen wegens het tonen van een seksvideo, en de totale schuldenberg hierdoor opliep tot meer dan 30 miljoen dollar, vroeg de rapper uiteindelijk een persoonlijk faillissement aan.

De rechter heeft nu bepaald dat 70 tot 90 procent van de schulden afbetaald moeten worden. Dat geld moet komen uit toekomstige inkomsten. Voorwaarde is wel dat hij zijn miljoenen-mansion in de verkoop gooit (waar ooit nog Mike Tyson woonde) en zijn peperdure Bentley. De schuldeisers moeten alleen nog wel instemmen met het plan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen