Nieuws24 mei '16 14:57Aangepast op 19 jun '18 12:17

Prins Constantijn wordt startupambassadeur

Auteur: BNR Webredactie

Prins Constantijn vervangt Neelie Kroes als speciale ambassadeur voor startups. Dat heeft minister Henk Kamp bekend gemaakt tijdens Startup Fest Europe in de Amsterdamse Beurs van Berlage.

Prins Constantijn. Foto: ANP
Prins Constantijn. Foto: ANP

Volgens Kamp heeft Constantijn 'verreweg de beste papieren'. Kroes werd eind 2014 aangesteld als Special Envoy van StartupDelta – een nieuw initiatief dat bijdraagt aan het internationaal ondersteunen van innovatieve starters. Constantijn neemt deze zomer die rol van Kroes over en krijgt tevens als opdracht mee om Nederland tot de top drie te laten behoren van Europese ‘startup-ecosystemen’.

Bedenker Startup Fest EuropeConstantijn van Oranje-Nassau is één van de bedenkers van Startup Fest Europe. Samen met Kroes haalde hij onder meer Tim Cook naar het festival in Amsterdam. Al langer ging het gerucht dat hij Kroes zou opvolgen, maar als lid van het Koninklijk Huis twijfelde hij over de mogelijkheden. 'Ik val onder de ministeriële verantwoordelijkheid, dus mijn rol is altijd precair', zei de prins eerder deze maand nog in een interview met het Financieele Dagblad.

23 miljoen euroMinister Kamp gaf ook aan dat het kabinet 23 miljoen euro vrijmaakt voor private investeerders om te investeren in startups en het midden- en kleinbedrijf. Vanaf 2017 komt daar nog eens 27 miljoen euro bij voor een versoepeling van de loonregeling voor innovatieve bedrijven.

Volg de livestream van het festival door RTLZ:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen