Sport14 jun '16 10:31Aangepast op 14 jun '16 12:27

Khalid Boulahrouz: 'Als het zo blijft, dan ook geen WK'

Auteur: Mark Hulstein

Het is terecht dat Nederland niet op het EK is en als Oranje zo blijft spelen, halen ze het WK in 2018 ook niet. Dat zegt oud-international Khalid Boulahrouz op BNR.

'Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er 24 landen mee mogen doen. En als je je dan niet kwalificeert, vind ik het wel terecht dat je niet op het EK aanwezig bent', zegt Boulahrouz. 'Ik moet heel eerlijk zeggen, als het zo blijft zoals het nu is, denk ik niet dat we erbij zijn tijdens het WK in 2018', meent de speler ook. Spelers zouden volgens hem een eigen plan moeten hebben als belangrijke spelers als Robben niet mee doen. Dat mist volgens Boulahrouz bij Oranje.

Mentaliteit en discipline
Dat Nederland er niet bij is, is volgens Boulahrouz vooral te wijten aan de mentaliteit en de discipline van de spelers. 'We moeten onze mentaliteit veranderen. We denken altijd dat we de beste zijn. Totaalvoetbal, Johan Cruijff, Rinus Michels. Ik denk dat we daar vanaf moeten stappen en toch kijken of we bepaalde dingen van andere landen kunnen overnemen.'

Klagen
De oud-international voetbalde tussen 2004 en 2006 en later tussen 2008 en 2012 in Duitsland. Volgens hem is de mentaliteit daar heel anders dan in Nederland. En dat ligt vooral aan het ouderwetse klagen van de Nederlanders. 'Als er in Duitsland een duurloop van 45 minuten gedaan moet worden, dan zie je de Duitse jongens strak vooraan staan zonder gezeur. In Nederland is er bij het minste of geringste een weerwoord', zegt hij.

'Wij zijn een volk dat houdt van klagen. Ook ik. Ik was de enige Nederlander in Duitsland die liep te klagen als we 50 minuten moesten joggen in de ochtend', voegt de voetballer er aan toe.

Veel vakanties
In februari besloot Boulahrouz een punt achter zijn profcarrière te zetten. Hij geeft aan dat hij het voetballen totaal niet mist en dat hij niet meer de behoefte heeft om opnieuw de voetbalschoenen aan te trekken. Nu gaat de oud-prof vooral veel op en neer naar zijn kinderen en gaat hij veel op vakantie. Ook zit hij blijkbaar in het vastgoed. 'Ik heb hier en daar wat appartementen waarin ik heb geïnvesteerd. Dus dat houdt je ook wel bezig.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen