Economie28 jun '16 10:56Aangepast op 28 jun '16 12:03

'McGregor hopelijk binnen week verkocht'

Auteur: Didi Levison

Modehuis McGregor heeft faillissement aangevraagd voor onderdelen van het bedrijf die eerder uitstel van betaling hadden gekregen. De bewindvoerder hoopt het bedrijf voor 6 juli weer te verkopen.

McGregor winkel in Maastricht.
McGregor winkel in Maastricht. (McGregor)

Begin deze maand vroeg het modemerk uitstel van betaling aan, waaronder voor de eigen winkels en die van Adam Menswear en Gaastra. Een faillissement vergroot volgens bewindvoerder Marc van Zanten de kansen op voortzetting van deze activiteiten door een of meer nieuwe eigenaren en op behoud van zoveel mogelijk banen.

Verkoop 6 juli
Volgens Van Zanten zijn er al 70 geïnteresseerde partijen uit binnen- en buitenland. 'De biedingen komen op dit moment binnen', vertelt hij aan BNR. Partijen bieden momenteel op allerlei onderdelen, in verschillende constructies. De voorkeur gaat echter uit naar één koper voor alles, zegt de bewindvoerder. De verkoopdatum is in ieder geval al geprikt: 'Ik hoop op 6 juli een overeenkomst te tekenen met één of meerdere kopers', zegt Van Zanten.

Van Zanten en McGregor werken samen met schuldeisers om een doorstart mogelijk te maken en hebben hiervoor al de benodigde afspraken gemaakt. Het verkoopproces wordt naar verwachting binnen twee weken afgerond. In de tussentijd blijven alle winkels en webshops gewoon open.

McGregor heeft 150 eigen winkels in Europa (50 in Amsterdam, 25 Gaastra en 75 McGregor), daarnaast nog 300 shop in shops en 3.000 verkooppunten. Het modehuis telt 1476 werknemers waarvan 850 in Nederland. Het bedrijf bestaat sinds 1993, al zijn sommige merken die het verkoopt al veel ouder. Tot 2006 was het genoteerd aan de Amsterdamse beurs.

Gerelateerde artikelen