Internationale politiek5 jul '16 17:39Aangepast op 6 jul '16 10:15

FBI: Clinton niet vervolgen om e-mails

Auteur: BNR Webredactie

De FBI heeft na onderzoek aan de Amerikaanse Justitie geadviseerd om Hillary Clinton niet te vervolgen vanwege haar e-mailgebruik. Dat heeft de FBI vandaag bekend gemaakt.

Foto: ANP
Foto: ANP

In haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken verstuurde Clinton veel mails via haar onbeveiligde privé-account. Tussen die mails zat ook geheime informatie. Volgens FBI-directeur James Comey was er wel bewijs dat Clinton mogelijk verkeerd zou hebben gehandeld met geheime informatie. Maar, zei hij, geen aanklager zou hier redelijkerwijs een zaak van maken.

Zaterdag werd de presidentskandidate nog gehoord door de FBI over de zaak. In totaal verstuurde ze 110 e-mails met geheime informatie via haar privé-account. De FBI rondt nu het onderzoek af en legt de bevindingen bij het Openbaar Ministerie. Dat beslist uiteindelijk of er vervolgd gaat worden.

Campagne Clinton
Het niet vervolgen van Clinton betekent dat Bernie Sanders definitief is uitgeschakeld in de voorverkiezingen. Hij klampte zich volgens buitenlandcommentator Bernard Hammelburg vast aan de gedachte dat er misschien toch een strafbaar feit zou worden gevonden door de FBI. Dat is dus niet het geval.

Voor Donald Trump zal dit geen reden zijn te stoppen met het uiten van de meest vreselijke beschuldigingen aan het adres van Clinton, zegt Hammelburg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen