Economie5 jul '16 18:49Aangepast op 6 jul '16 10:11

Shell baalt van toekenning bouw windmolenpark aan Deens bedrijf

Auteur: Koos Tervooren

Shell baalt flink van de keuze van minister Kamp van Economische Zaken om het Deense Dong Energy een groot windmolenpark voor de kust van Borssele te laten bouwen.

Dat zegt de multinational tegen BNR. 'We hadden met Eneco, Van Oord en het Deense Vestas zelf een mooi consortium met een mooi aanbod', zegt Dorine Bosman, business manager bij Shell.

Dong Energy
Minister Kamp maakte dinsdag bekend dat het eerste windmolenpark gebouwd mag worden door het Deense Dong Energy. Er kan bijna een kwart meer stroom worden opgewekt dan eerder voorzien. Het park moet halverwege 2020 klaar zijn.

Het kabinet is naar verwachting 2,7 miljard euro goedkoper uit met de aanleg van het grote windmolenpark. De lage prijs is volgens Kamp te danken aan de scherpe concurrentie tussen de bedrijven. De bewindsman is daardoor minder subsidie kwijt.

In totaal hadden 38 bedrijven een bod uitgebracht.

Vijf Windparken
Kamp en zijn collega Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) wezen in 2014 drie locaties aan om snel nieuwe grote windparken op zee aan te kunnen leggen. Ze wilden zo de kosten drukken. In de drie gebieden komen in totaal vijf windparken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen