Binnenland6 jul '16 14:33Aangepast op 6 jul '16 14:49

Connexxion: 'geef stenengooiers bijbaan'

Auteur: Mark Hulstein

Vervoersbedrijf Connexxion wil stenengooiers als straf een dag laten meelopen op de bussen. De laatste tijd waren er veel incidenten waarbij bussen bekogeld worden met stenen of zelfs een stoeptegel.

Foto: ANP
Foto: ANP

'We denken er over na om de dadertjes in te zetten voor ons bedrijf. En als het ware te verbinden met ons product en onze dienst', zegt de directeur van Connexxion, Bart Schmeink op BNR.

Schmeink: 'Wat je kan voorstellen is dat bepaalde jongetjes die door ons begeleid worden, geconfronteerd worden met wat ze teweeg brengen. En vervolgens ze een leuk bijbaantje geven in het schoonhouden van de bussen, het controleren van kaartjes.' Ook wil de vervoerder met de daders in gesprek om te weten te komen waarom ze die stenen gooien en wat Connexxion daar aan kan veranderen.

De directeur van de vervoerder is ook voorstander van hogere straffen. Maar voorkomen is vaak beter dan genezen. 'We moeten ook sterker en krachtiger aan repressie doen. Maar uiteindelijk gaat het er ook om wat je als maatschappij aan de preventieve kant doet', meent Schmeink.

Gerelateerde artikelen