Nieuws21 jul '16 21:54Aangepast op 22 jul '16 15:53

Steeds minder tankstations verkopen LPG

Auteur: Didi Levison

Het aantal tankstations waar LPG getankt kan worden is met een kwart gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Petrolview en Bovag.

Geen LPG. Foto: ANP
Geen LPG. Foto: ANP

Steeds meer pomphouders stoppen met LPG. In 2011 waren er nog 1930 pompen met gas, nu zijn dat er nog maar 1480. Tom Huyskens van branchevereniging Bovag: 'Dat heeft ermee te maken dat steeds meer tankstations onbemand zijn. En tankstations met LPG mogen niet onbemand zijn. Wij gaan proberen dat wel voor elkaar te krijgen.'

In dezelfde periode van vijf jaar is het aantal getankte liters LPG gehalveerd. Toch verwacht Kees Goudberg, voorzitter van stichting autogas Nederland, in 2017 een comeback. 'Dan zijn de fiscale voordelen van andere brandstoffen verdwenen. Bovendien is bijna 1500 pompen nog altijd een zeer degelijk netwerk', zegt hij.

Dat gemeenten LPG-pompen liever zien gaan vanwege ontploffingsgevaar is volgens Goudberg achterhaald. ‘De veiligheid van LPG is al jaren gewaarborgd. Vorige maand is er ook een safety deal met de overheid. En toch mag er niet onbemand LPG getankt worden’.

Gerelateerde artikelen