Nieuws3 aug '16 22:23Aangepast op 3 aug '16 22:41

Ajax kwalificeert zich voor play-offs Champions League

Auteur: Sam de Voogt

Ajax kan nog altijd dromen van de Champions League. Na een 1-1 gelijkspel in Amsterdam werd het in Griekenland 2-1 tegen PAOK Saloniki, waarmee de Amsterdammers zich plaatsen voor de play-offs van het miljoenenbal.

Voor PAOK resteert een play-off om de groepsfase in de Europa League te bereiken. Na het zien van de wedstrijd kun je je wel afvragen of de Amsterdammers wel thuishoren in de Champions League. In Griekenland had de club mazzel dat het na de vroege 0-1 niet snel verder op achterstand kwam. Een makkelijk gegeven penalty, benut door Klaassen, bracht de ploeg van Peter Bosz vervolgens langszij.

Ook in de tweede helft had PAOK lange tijd het betere van het spel. Beide ploegen waren meer bang te verliezen dan gretig om voor de winst te voetballen, waardoor zich een saai schouwspel aftekende. Uiteindelijk was het aanvoerder Klaassen die in de 87e minuut uit een afgeslagen bal het beslissende doelpunt scoorde. In de volgende ronde kunnen de Amsterdammers een zwaardere tegenstander verwachten.

 

Veertien miljoen euro
Ajax kan door de winst nog altijd hopen op een geldsom van veertien miljoen euro. Twee miljoen wordt verdiend met het winnen van de play-offs, nog eens veertien miljoen met de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Daarbovenop komen ook nog de tv-gelden die onder de deelnemende clubs worden verdeeld en de wedstrijdpremies bij een gelijkspel of overwinning.

Dat geld heeft Ajax overigens nauwelijks nodig. Deze week verkocht het nog de Poolse spits Arek Milik voor 32 miljoen euro aan het Italiaanse Napoli, een recordbedrag voor de Eredivisie.

Gerelateerde artikelen