Nieuws25 mrt '17 09:38

Goksyndicaat chanteert Patrick Kluivert

Auteur: BNR Webredactie

Patrick Kluivert wordt al enkele jaren gechanteerd door een goksyndicaat, schrijft de Volkskrant. De voormalig topvoetballer bouwde in 2011 en 2012 een schuld op van ruim een miljoen euro bij criminelen, door wekelijks aanzienlijke bedragen in te zetten op voetbalwedstrijden.

De afgelopen jaren oefende het syndicaat grote druk op hem uit om te betalen. De Volkskrant baseert zich op vertrouwelijke justitiële documenten en eigen onderzoek.

Justitie heeft geen aanwijzingen dat Kluivert betrokken was bij matchfixing. Uit de documenten blijkt wel dat Kluivert in 2011 en 2012, toen hij trainer was van de beloften van FC Twente, heeft gegokt op wedstrijden van het eerste elftal. Met die weddenschappen verdiende hij 15.669 euro. Dit was destijds niet expliciet verboden, inmiddels wel.

Geluidsopname

Kluivert zou een groot deel van zijn schulden al hebben afgelost, maar nog voor 700.000 euro in de schulden staan. Een deel van dat bedrag is verhandeld in de onderwereld en daardoor is het onduidelijk aan welke criminelen Kluivert nog geld verschuldigd is.

Het syndicaat zou Kluivert onder druk hebben gezet met geluidsopnames waarin hij spreekt over zijn schulden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen