Nieuws25 mrt '17 15:47Aangepast op 25 mrt '17 16:46

Ga niet meer via provinciale wegen richting Utrecht

Auteur: Koos Tervooren

Automobilisten rond Amsterdam worden opgeroepen om niet meer via de provinciale wegen richting Utrecht te gaan. Rijkswaterstaat doet die oproep zaterdagmiddag namens de hulpdiensten. Bij Driemond (op de N236) staat het verkeer bijvoorbeeld hopeloos vast. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) is er daar geen doorkomen aan en lopen zelfs mensen over de snelweg en de afrit.

Omdat de A1 tussen Diemen en Muiderberg dit weekend dicht is, moeten automobilisten omrijden via Utrecht. Rond Utrecht stond aan het begin van de middag op de verschillende snelwegen rond de stad bij elkaar bijna 20 kilometer file. Rond het middaguur stonden rond Amsterdam en Utrecht al flinke files vanwege werkzaamheden aan snelweg A1 en drukte voor een het evenement Comic Con in Utrecht.

Autorijders die Amsterdam verlaten in de richting van Hilversum lopen vast. Op de A9 is een file ontstaan door verkeer dat probeert om te rijden via Weesp. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten op de snelweg te blijven en de daar aangegeven omleidingsroute (via onder meer A2 en A12) richting Utrecht te volgen. Volgens de VID is het raadzaam de wegen rondom Diemen te mijden.

Ook zondag wordt er nog gewerkt aan de A1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen