Nieuws19 apr '17 07:32Aangepast op 19 apr '17 12:26

'Bewoner van geëxplodeerd appartement Veendam gaf vaker overlast'

Auteur: BNR Webredactie

De bewoner van het appartement in Veendam dat vanochtend verwoest werd door een explosie stond bij de woningbouwvereniging bekend als een overlastgever. Bij de zware explosie viel een dode.

ANP
ANP

Volgens een woordvoerster van corporatie Acantus werd er gekeken naar een oplossing en werd er al gezocht naar andere woonruimte om hem onder te brengen.

Burgemeester Sipke Swierstra van Veendam laat weten dat vooralsnog wordt uitgegaan van een gasexplosie op de bovenste verdieping. Of die is veroorzaakt door de overlastgever kan hij nog niet bevestigen. 'Maar dat is wel zeer waarschijnlijk', zegt hij. Volgens Swierstra is het slachtoffer nog niet geïdentificeerd en is de politie nog niet klaar met het onderzoek.

 

De bovenste verdieping van het appartementencomplex is verwoest. Ook is er veel schade aan andere appartementen en omliggende woningen. Fotograaf Dennie Gaasendam, die vlakbij woont, vertelt dat de klap rond 6.45 uur te horen was. 'Een gigantisch harde klap.' In tegenstelling tot eerdere berichten maakte het appartement geen deel uit van een seniorencomplex.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen