Nieuws4 jun '17 12:19

'Cannabisolie is wondermedicijn'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Opeens heb je het. Je wordt wiet-apotheker. Dat moet apotheker Jos Everts van Cannabiszorg gedacht hebben. In een lab produceert hij cannabisolie door middel van CO2-extractie.

 

Cannabiszorg is de eerste apotheek in Europa die gespecialiseerd is in medicinale cannabiszorg. 'Cannabisolie wordt op dit moment enorm veel gebruikt. Sinds een aantal jaren wordt olie gebruikt in plaats van de plant en wordt het ingezet bij kinderen met epilepsie en als ondersteuning voor mensen met kanker', vertelt Everts.

Wondermedicijn

Voor kankerpatiënten versterkt medicinale wiet de eetlust, biedt het ondersteuning en voelen gebruikers zich een stuk beter. 'Het lijkt bijna een wondermedicijn. In sommige gevallen hebben we dat gevoel ook wel een beetje.'

De olie is in veel opzichten een verbetering ten opzichte van het daadwerkelijke roken van medicinale wiet, omdat roken ook schadelijke effecten heeft. 'We zochten iets wat makkelijker doceerbaar is en wat makkelijker mee te nemen is. Het wordt wat makkelijker aanvaard en artsen vinden het makkelijker om dit te doseren en voor te schrijven', aldus Everts. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen