Personal Finance13 jan '16 12:50

Olieprijs blijft dalen: ‘Er zit nog wat in het vat’

Auteur: Jolijn Mes

De olieprijs is aan een duikvlucht bezig. Gisteravond zakte de prijs zelfs even onder de 30 dollar. Hoeveel gaat ons dat schelen aan de pomp?

Een jaknikker pompt aardolie uit de grond omhoog. Foto: ANP
Een jaknikker pompt aardolie uit de grond omhoog. Foto: ANP

Zakenbanken voorspellen olieprijzen van twintig en zelfs tien dollar per vat. Maar volgens Paul van Selms van UnitedConsumers zal een liter benzine bij de pomp dan nog steeds zo’n 1,30 euro kosten.

Belasting
Van Selms: "Er zit gewoon een enorm deel belasting in die prijs. Tanken zal absoluut goedkoper worden, maar onder de euro zal het toch niet zo snel komen."

Of en hoeveel de benzineprijs naar beneden gaat, heeft volgens Van Selms te maken met de stabiliteit van de prijsdaling: "De bedragen die de banken roepen zijn toch vooral uitschieters."

Prijs blijft voorlopig laag
Van Selms verwacht wel dat de benzineprijs voorlopig omlaag blijft gaan: "De olieproducerende landen zijn een spelletje met elkaar aan het spelen. Dat kan nog wel even doorgaan, maar op een gegeven moment zal het klappen en dan zal de prijs ook weer omhoog gaan. Ik verwacht alleen niet dat dit in 2016 al gaat gebeuren."  


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen