Alles is taal25 apr '17 16:39

Power Pose

Auteur: Maria Punch

We horen en lezen vooral over non-verbale communicatie tijdens verkiezingen. Is die kandidaat wel authentiek, betrouwbaar, heeft hij of zij voldoende zelfvertrouwen om de klus te klaren? Iedereen kan profiteren van meer kennis over wat we communiceren náást de woorden die we gebruiken.

Maria Punch
Maria Punch

Mensen beoordelen en beïnvloeden elkaar voor zeker 80 procent op basis van non-verbaal gedrag, blijkt herhaaldelijk uit onderzoek. Bewuster omgaan met lichaamstaal is daarom ontzettend waardevol: aan de onderhandelingstafel, bij gesprekken over een hypotheek of tijdens de zoektocht naar een stage. Door meer te snappen over ons eigen non-verbale gedrag, hebben we invloed op hoe we overkomen. Daarnaast zijn we beter in staat de ander 'te lezen'.

BNR's taalwatcher Maria Punch ging te rade bij Denise Dechamps, psycholoog en expert op het gebied van non-verbale communicatie. Van Dechamps leerde Punch over power poses, de perziktest, The Clinton Box en de risico's van 'kruis display'. Kortom, een goudmijn aan informatie voor elk zakelijk gesprek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen