Arbeidsmarkt9 mrt '16 07:25

ChristenUnie: Asscher moet ingrijpen bij nieuwe Flexwet

Auteur: Judith Laanen

Minister Asscher treuzelt te lang met aanpassingen in de Wet Werk en Zekerheid, ook bekend als de Flexwet. Asscher is te star, zegt ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten.

Foto ANP
Foto ANP

Voor invalkrachten op scholen en seizoensarbeid moet nu een uitzondering worden gemaakt, zo bepleit de partij. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher wil de Stichting van de Arbeid onderzoek laten doen naar de wet. Maar dat duurt Schouten te lang.

 

Ook ziet de ChristenUnie de huiver van werkgevers voor het in dienst nemen van zieke werknemers, omdat ze bang zijn voor een eventuele transitievergoeding. "Neem die vrees weg door die transitievergoeding naar ziekte af te schaffen", zegt Schouten.

Problematiek
De transitievergoeding heeft ertoe geleid dat werkgevers er vaker voor kiezen om een dienstverband niet op te zeggen, zegt Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht bij DAS. Dat leidt tot de "problematiek rond de slapende dienstverbanden", zegt hij. "In heel veel gevallen kan de werknemer niet meer terugkeren in passend werk. Tot 1 juni vorig jaar zegde de werkgever standaard de arbeidsoverenkomst op te zeggen. Als een werkgever dat niet doet, blijft iemand slapend in dienst.

 

De Kamer praat vanmiddag weer met minister Asscher over de Flexwet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen