Arbeidsmarkt15 mrt '16 08:41

Persoonlijk loopbaanbudget moet arbeidsmarkt stimuleren

Auteur: Sam de Voogt

De arbeidsmarkt moet gestimuleerd worden door de invoering van een persoonlijk loopbaanbudget. Zo moeten zowel vaste als flexibele werknemers meer kunnen investeren in hun eigen loopbaan. Dat bepleit de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW).

BZW-voorzitter Peter Struik, tevens lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW, stelt vanochtend in het FD dat de arbeidsmarkt op de schop moet. "In plaats van dat we sparen voor een WW-uitkering, transitievergoedingen en opleidingsgelden moeten we dat geld in een potje gieten dat meeneembaar is voor werknemers, ook als ze overstappen naar andere werkgevers. Zo krijgen mensen de regie over hun eigen toekomst."

 

Volgens Struik dreigen oudere werknemers en flexibele krachten op een zijspoor te belanden in de huidige arbeidsmarkt. Zo stappen weinig mensen over naar een andere sector omdat opleidingen alleen gefinancierd worden binnen de eigen sector. "Als mensen worden ontslagen kunnen ze dit potje aanspreken, maar ook als ze zelf een ander traject willen kiezen, kan dat." De bedoeling is dat het loopbaanbudget ook beschikbaar wordt voor flexwerkers en zzp'ers.

BZW biedt het plan vanavond aan aan VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. Daarna gaat het in gesprek met verschillende partners, onder wie de SER en vakbonden. Struik: "We gaan kijken of we hier een werkbaar plan van kunnen maken."

Gerelateerde artikelen