Arbeidsmarkt16 mrt '16 12:39

TSN definitief failliet verklaard

Auteur: Sam de Voogt

Thuiszorgorganisatie TSN is definitief failliet. De rechtbank Overijssel sprak woensdag formeel het faillissement uit. De verwachting is dat 4.000 mensen op straat komen te staan.

De thuiszorgorganisatie verkeerde al langer in grote financiele problemen. Eind november vroeg TSN al uitstel van betaling aan. De afgelopen tijd werd veelvuldig gezocht naar een nieuw heenkomen voor de circa 12.000 medewerkers van het bedrijf. Zo'n 4.000 van hen zijn overgenomen door andere organisaties in de sector, waaronder Buurtzorg Nederland. Gisteren meldde vakbond CNV dat voor nog eens 4.000 medewerkers de vooruitzichten op werk gunstig zijn.

Voor de laatste 4.000 werknemers is de toekomst minder rooskleurig. CNV wil hen aan nieuw werk helpen via een banenplan. Een belangrijk deel van de cliënten, zo'n 40.000 in totaal, is al ondergebracht bij andere thuiszorgorganisaties. De curatoren hebben benadrukt dat de dienstverlening van TSN de komende zes weken in ieder geval gewoon doorgaat.

De vakbond meldde gisteren al dat het doek spoedig zou vallen voor TSN. In een brief aan de ondernemingsraad van het bedrijf stond dat het faillissement dinsdag of woensdag zou worden uitgesproken.

Gerelateerde artikelen