Arbeidsmarkt6 mei '15 14:12Aangepast op 6 mei '15 17:22

Kritiek op nieuwe flexwet zwelt aan

Auteur: BNR Webredactie

De nieuwe flexwet is nog niet ingegaan of hij ligt al zwaar onder vuur. Dat vuur wordt ook nog eens heter en heter. Minister Asscher reageert verbaasd op de kritiek van onder andere LTO Nederland, want ook zij tekenden voor het Sociaal Akkoord.

Foto: ANP
Foto: ANP

Lieten LTO Nederland en Koninklijke Horeca Nederland eerder op de dag al aan BNR weten de wet beu te zijn, inmiddels zijn er nóg meer criticasters.

Onzekerheid
Zo vinden ook de schilders dat de nieuwe wet beter Werk en Ónzekerheid (in plaats van Werk en Zekerheid, red.) had kunnen worden genoemd. Schilders zien de wet niet zitten en beëindigen nu al hun bedrijf, vooruitlopend op de invoering van de wet per 1 juli. Dat zegt Ruud Maas, voorzitter van Onderhoud NL, de branchevereniging die onder andere de schilders vertegenwoordigt.

Reactie Asscher
In een schriftelijke reactie aan BNR laat minister Asscher weten verbaasd te zijn over de uitspraak van LTO Nederland. "De Wet Werk en Zekerheid is de uitwerking van de afspraken die dit kabinet samen met werkgevers en werknemers, en dus ook LTO, in het Sociaal Akkoord maakte. Een akkoord bedoeld om werknemers meer zekerheid en kansen op de arbeidsmarkt te bieden."

Regels transitievergoeding
LTO Nederland zei vanmorgen een uitzondering te willen op de wet voor seizoens- en oogstwerk, maar ook daar zijn al afspraken over gemaakt volgens Asscher. "Afgelopen februari nog heb ik laten weten de regels rond de transitievergoeding voor flexwerkers te herzien. Juist om te voorkomen dat seizoenswerkers door de transitievergoeding niet opnieuw worden aangenomen. Werkgevers en de Tweede Kamer hebben hiermee ingestemd."

Uitzonderingen
Ook zijn er al uitzonderingen mogelijk. "In de cao kan de ketenbepaling worden verruimd tot zes contracten in vier jaar. Sectoren kunnen ook altijd een verzoek indienen bij de minister van SZW voor buiten toepassing verklaren van de ketenbepaling", zegt Asscher.

Voldoende flexibel
Volgens Asscher is de Wwz flexibel genoeg. "De wet kent voldoende mogelijkheden om meer zekerheid voor werknemers met een zekere mate van flexibiliteit te realiseren. Bijvoorbeeld door het opzetten van flexpools of het gebruik maken van min/maxcontracten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen