Arbeidsmarkt10 jun '15 07:31Aangepast op 10 jun '15 09:07

Nieuwe flexwet zorgt voor topdrukte bij arbeidsrechtadvocaten

Auteur: Pieter van den Akker

Werknemers én werkgevers proberen voor 1 juli, de dag dat de nieuwe wet Werk en Zekerheid ingaat, nog snel in aanmerking te komen voor een ontslagvergoeding of juist om het contract te laten ontbinden.

Foto: ANP - Medewerkers van IKEA voeren actie bij het filiaal in Utrecht
Foto: ANP - Medewerkers van IKEA voeren actie bij het filiaal in Utrecht

Charlotte Dingemans van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten heeft een voorbeeld: “De werknemers die zich melden voorvoelen dat er nu nog een regeling te treffen is waarbij ze een hogere ontslagvergoeding meekrijgen."
 

Olav Wagenaar van DAS vindt het een herkenbaar beeld: “Met name dat ondernemers proberen nu nog werknemers te ontslaan. Dat zijn meestal ondernemers die er slecht voor staan. Bij ontslag om bedrijfseconomische redenen kunnen ze nu nog ‘gratis’ van hun werknemer afkomen. Na 1 juli moeten ze altijd in ieder geval een transitievergoeding betalen.”

Kleine bedrijven
DAS ziet dagelijks dergelijke verzoeken binnenkomen. “Echt verzoeken om te kijken of ontslag om bedrijfseconomische redenen mogelijk is. Het zijn met name de kleinere bedrijven. Die hebben de meeste moeite om een transitievergoeding te betalen."
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen