Arbeidsmarkt6 mei '15 06:55Aangepast op 6 mei '15 11:40

LTO Nederland wil uitzondering op nieuwe flexwet

Auteur: Pieter van den Akker

LTO Nederland vraagt om een aanpassing van de nieuwe flexwet. Er moet een uitzondering komen voor seizoens- en oogstwerk. Dat zegt Albert Jan Maat van de koepel van de agrarische sector bij BNR. In reactie op het nieuws zegt ook Koninklijke Horeca Nederland een uitzondering te willen voor horecapersoneel.

Foto: ANP
Foto: ANP

'Uitzondering kan, geef 'm dan ook'
"Wij hebben nu eenmaal pieken in de arbeid voor seizoenswerk", licht Maat toe. "In de wet is bijvoorbeeld opgenomen dat je heel snel op een vast contract zit als je een onderbreking hebt van korter dan zes maanden. Dat willen de medewerkers bij ons die tijdelijk werk hebben helemaal niet."
 
Maat wijst erop dat bijvoorbeeld voor profvoetballers ook een uitzondering is gemaakt.

Horeca: 's winters geen werk
Ook Koninklijke Horeca Nederland is de flexwet nu al beu, zo zegt Paul Schoormans van KHN in een reactie op BNR. “Ook in de horeca hebben we te maken met zomer en winter. En ’s winters heb je op het strand gewoon geen werk. Dus waarom zou je dan iemand in vaste dienst moeten nemen."
 
Er is veel kritiek op de flexwet. Hij is bedoeld om flexwerkers meer zekerheid te bieden, maar in de praktijk lijken veel bedrijven oproepkrachten te ontslaan zodat ze niet vast komen te zitten aan vaste contracten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen