Arbeidsmarkt28 apr '16 14:41

Oud-werknemers V&D krijgen hulp bij banenzoektocht

Auteur: Judith Laanen

Samen met de retailsector stelt het ministerie van Sociale Zaken 900.000 euro beschikbaar om oud-werknemers van onder andere V&D en Perry Sport weer aan een baan te helpen.

Foto ANP
Foto ANP

Sinds de faillissementen zitten meer dan 3000 mensen zonder werk, zegt het Kenniscentrum Handel, waarin werkgevers en vakbonden verenigd zijn. Deze groep krijgt hulp van het platform Loopbaansupport Detailhandel, dat een telefonische hulplijn, website, coaching en diverse workshops biedt. Karlien Haak begeleidt mensen vanuit het platform.

." 

Geen omscholing, wel begeleiding
Het beschikbaar gestelde geld is niet bestemd voor omscholing, zegt Haak. "Daar betalen we workshops van en coaches die door het land reizen." Het platform wijst mensen wel de weg in andere branches, als mensen bijvoorbeeld naar de zorg willen overstappen.

Het platform ontraadt deze groep niet om opnieuw een baan in de retail te zoeken. "De detailhandel is in ontwikkeling, net als de competenties die mensen moeten hebben. Dat is goed om rekening mee te houden. Er zullen minder banen zijn, maar detailhandel verdwijnt niet."

Ook raadt het platform oudere werknemers aan om te blijven solliciteren. "Er zijn zeker winkels die op zoek zijn naar oudere werknemers, maar we kijken ook naar andere mogelijkheden. We gaan niet stilzitten en afwachten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen