Arbeidsmarkt6 jul '16 13:49

'Vrouwelijke managers hebben vaker burn-out dan mannen'

Auteur: Wesley Schouwenaars

Vrouwelijke managers hebben vaker last van burn-outklachten dan mannen. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van het CBS en TNO.

Foto ANP
Foto ANP

Veertien procent van de vrouwelijke managers gaf aan zich in 2015 compleet uitgeput te voelen door hun werk. Ook vergde het veel van ze om de hele dag met mensen te werken. Bij de mannen ging het om tien procent.

Dat er een verschil is tussen het aantal mannen en vrouwen heeft volgens 'executive coach' Arvid Buit twee oorzaken. 'Vrouwelijke managers hebben dankzij de bedrijfsculteren heel vaak het gevoel dat ze zich moeten gedragen als mannen. Dat is heel ineffectief en ik denk ook dat iedereen begrijpt dat het heel vermoeiend is als je de hele tijd iemand moet spelen die je niet bent. Dat is ook dat uitgeputte gevoel waarover dit onderzoek spreekt', zegt Buit.

Als tweede oorzaak draagt hij aan dat veel managers hun eigen drijfveren niet begrijpen: 'Dat ligt meer dan eens aan bewijsdrang of het vechten tegen onzekerheid. Veel vrouwen hebben van huis uit meegekregen dat ze voor zichzelf moeten kunnen zorgen, dat ze hun eigen broek moeten kunnen ophouden. Dat is op zich niet erg, maar dat is niet de beste reden om manager te worden'.

Volgens de coach geldt voor zowel mannen als vrouwen dat je van nature een leider bent of niet. Buit: 'Als je in een vergaderzaal zit met een aantal mensen, en het brandalarm gaat af, dan zal er altijd een persoon opstaan en zeggen: 'die kant op'. Ongeacht zijn of haar functietitel of status. Dus je bent leider. Je kunt het niet worden en je kunt het ook niet leren. En als je het niet bent dan moet je er ook niet tegen vechten.'

Arvid Buit heeft een belangrijke tip voor vrouwelijke managers: 'Blijf vrouw. Speel niet iets anders dan je bent, want je ben juist zo geweldig op die positie - en anders dan die man - omdat je vrouw bent. Dus hou dat alsjeblieft vast'. Ook moeten managers niet te betrokken worden. Volgens Buit is een gezonde afstand belangrijk, zonder onpersoonlijk of bot te zijn. 'Dan heb je eigenlijk de ideale situatie om tot je recht te komen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen