Arbeidsmarkt25 nov '16 17:12

John de Wolf: 'Vooroordelen over ouderen getackeld'

Auteur: Koos Tervooren

Voormalig profvoetballer John de Wolf zet zich in voor de 'werkzoekende' oudere. Als ambassadeur ouderenwerkloosheid geeft hij lezingen aan grote bedrijven, de Tweede Kamer en wie het maar horen wil. En hij boekt naar eigen zeggen resultaat.

Foto: ANP
Foto: ANP

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft hem voor een jaar benoemd om ouderen aan het werk te helpen en vooroordelen weg te nemen. De politieke partij 50Plus had daar meermaals om gevraagd.

'Ga niet op zoek naar die baan, maar ga op zoek naar werk, maak je horizon breed, ga het proberen en je zal zien dat meer in je macht hebt dan dat je zelf denkt', geeft De Wolf als tip aan ouderen. Om weer aan het werk te komen is vooral netwerken belangrijk, denkt De Wolf: 'Je ziet dat netwerken steeds belangrijker worden. Sportscholen zijn niet meer de sportscholen van vroeger, dat zijn ontmoetingsplekken geworden.' Het gaat er volgens De Wolf om dat je jezelf kan verkopen als 50-plusser.

John de Wolf heeft naar eigen zeggen al veel bereikt. 'Ik hoor wel succesverhalen. Je merkt dat we veel aandacht krijgen. We hebben de vooroordelen getackeld: inflexibel, duur, ziek, zwak en misselijk, niet fit. Daar hoor je al niet zo veel meer over.'

Gerelateerde artikelen