Arbeidsmarkt30 nov '16 06:01Aangepast op 30 nov '16 10:39

Niks 'op de lange baan' met die Wet DBA

Auteur: Judith Laanen

Staatssecretaris Wiebes moet haast maken met die Wet DBA en deze vooral niet doorschuiven naar het volgende kabinet. Wat werkgevers, zelfstandigen, PvdA en CDA betreft komt er deze kabinetsperiode nog een nieuw voorstel voor de Wet DBA. Vanmiddag is er een hoorzitting in de Tweede Kamer over deze zwaar bediscussieerde wet.

Foto ANP
Foto ANP

Nu nog even pas op de plaats, pas in januari 2018 weer verder. Dat zei Wiebes twee weken terug over de Wet DBA. En tot die tijd geen boetes en geen naheffingen zodat de zelfstandigen en opdrachtgevers 'daarmee aan het werk zouden moeten kunnen'.

'Zo snel mogelijk nieuwe wetgeving'

Gerrard Boot, voorzitter van de Commissie Modelovereenkomsten Zzp'ers, die deze maand een rapport met aanbevelingen stuurde naar de staatssecretaris, zegt dat we 'niet hoeven te wachten op verkiezingen'. Dat moet volgens hem 'de politiek stimuleren om zo snel mogelijk met nieuwe wetgeving te komen.'

Dat lijkt ook CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt verstandig. 'Op dit moment is niet duidelijk welke groep niet aan de slag mag als zelfstandige', zegt hij op BNR. 'Dat leidt tot heel veel onzekerheid bij de inhuur van mensen. Dat komt doordat ze eigenlijk niet aangeven wat na de overgangsperiode, die verlengd is tot 1 januari 2018, de nieuwe situatie gaat worden.'

'Vóór verkiezingen nieuwe wet'

En ook Maarten Post, voorzitter van ZZP Nederland, vindt dat die wet er vóór de verkiezingen moet komen. 'Het is heel simpel: je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel. Dan verklaar je daarmee dat je ondernemer bent voor eigen rekening en risico en hebben we onderscheid gemaakt tussen twee soort zelfstandigen. De een werkt meer voor bedrijven en de ander meer voor particulieren, in de consumentensoort.'

En de modelcontracten kunnen dan de prullenbak in, zegt ZZP Nederland.

Drie nieuwe regels

Ook commissievoorzitter Boot wil het allemaal makkelijker maken: 'Als het gaat om werkzaamheden van een beperkte omvang moet je vrij kunnen afspreken of je in dienst wil of niet.' Dan heb je volgens Boot al een hele groep mensen geholpen. Als je bóven dat urencriterium zit, dan gelden er drie regels.

1. Als het gewone werkzaamheden zijn, ligt het meer voor de hand om dat in dienstverband te doen. En bij specialistisch werk denk je aan een zzp'er.

2. De duur van de opdracht: Als het een korte opdracht is, wijst het op zzp. Als het jarenlang duurt, wijst het op een dienstbetrekking.

3. En dan is er nog de hoogte van de beloning. Als iemand echt een goede beloning weet te bedingen is dat een aanwijzing voor een onafhankelijke marktpositie en dus een zelfstandige.

En hele lage beloningen wijzen volgens de commissie-voorzitter eerder op schijnzelfstandigheid. Per branche kunnen er eventueel nog aanvullende criteria worden gemaakt, maar dan ben je er zo'n beetje wel, zegt Boot.

En dan de handhaving...

'Mocht het zo zijn dat de Belastingdienst na een tijd zegt dat iets een onwenselijke ontwikkeling is, kan er voor de toekomst gehandhaafd worden. Dan kun je je gedrag aanpassen of andere afspraken gaan maken. Maar voor het verleden kunnen geen boetes en heffingen worden opgelegd', vindt Boot. Daarmee haal je ook de angst voor die verschrikkelijke naheffingen weg, stelt Boot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen