Arbeidsmarkt29 jun '17 06:06Aangepast op 29 jun '17 06:59

Meer werk, minder geld voor interimmer

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Interim-managers hebben steeds meer werk en krijgen grotere klussen. Niets te klagen dus, behalve dat hun salaris daalt. Dat blijkt uit onderzoek van managementbureau Schaekel en Partners.

Image

Een vaste baan opzeggen om voor veel meer geld interim-manager te worden is iets wat veel managers doen, omdat er werk genoeg is. De keerzijde daarvan is dat de tarieven dalen. Dit komt deels door het grotere aanbod. ‘Voor opdrachtgevers is dat goed nieuws, zij hebben meer keuze en kunnen scherper inkopen. Voor de interim-manager betekent dit dat er meer uren gemaakt moeten worden om op eenzelfde omzet uit te komen’, vertelt Piet Hein de Sonnaville, partner bij Schaekel & Partners.

Duur opdracht neemt toe

Daarnaast duren opdrachten steeds langer. De lengte van een opdracht beïnvloedt het tarief. De gemiddelde duur is gestegen naar 13,1 maand, de tijd tussen twee opdrachten is afgenomen naar 7,5 week. Vooral hoogopgeleide interim-managers zien de toekomst zonnig tegemoet: 54 procent verwacht dat de vraag naar interim-managers het komende half jaar nog verder toeneemt. Negen procent verwacht een daling.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen