Arbeidsmarkt22 dec '17 10:17Aangepast op 13 feb '19 10:22

Manager probleem in salaris-onderhandelingen vrouwen

Auteur: BNR Webredactie

Vrouwen slecht in salaris-onderhandelingen? Flauwekul. De manager is het probleem. Zij hebben namelijk moeite met vrouwen die zich hard opstellen in het arbeidsvoorwaardengesprek, stelt het Amsterdamse recruitmentbureau Lens, Executive Search.

Luister ook: De Prijs van Zij | BNR podcast

'De gender pay gap blijft maar doorwoekeren,' zegt Wilma Rossieau, senior consultant bij Lens Executive Search. 'Het is een lastige vraag waarom dit gebeurd, maar wij hebben uit allerlei voorbeelden gemerkt dat er minder acceptatie is.'

Zo vroeg een vrouwelijke general manager bij aanvang van haar functie naar hetzelfde salaris dat haar mannelijke voorganger ook bij aanvang kreeg. Dit was volgens haar baas niet mogelijk. 'Een vrouwelijke HR-manager herkende dit probleem ook en zag dat de contracten van vrouwelijke collega's minder vaak op en neer gingen,' vertelt Rossieau. Het is duidelijk dat er sneller op de rem wordt getrapt als een vrouwelijke kandidaat contractonderhandelingen begint.

'Het probleem zit hem in de acceptatie voor het feit dat vrouwen zich onderhandelend opstellen,' zegt ze. 'Vaak wordt het omgedraaid. Vrouwen zouden niet kunnen onderhandelen.' Hierdoor blijft de gender pay gap dus bestaan.

'Dit is een nieuw geluid,' zegt Rossieau. 'Hopelijk snappen de managers dat er ook aan de andere kant van de tafel een rol en verantwoordelijkheid ligt.'

Gerelateerde artikelen