Arbeidsmarkt26 feb '18 11:43Aangepast op 27 feb '18 17:43

Een cursus nee zeggen tegen discriminerende klantverzoeken

Auteur: Anne Myrthe Korvinus

Randstad start een anti-discriminatiecursus voor 1500 medewerkers van TempoTeam en Randstad. Discriminatie kan en mag niet, zegt Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt bij het uitzendconcern.

'Liever geen Marokkaanse medewerkers'

Uit een Radar-aflevering eind januari kwam naar voren dat discriminatie op de arbeidsmarkt Bepaald geen uitzondering is bij uitzendbureaus. Redacteuren van het televisieprogramma belden met 78 uitzendbureaus en deden zich voor als potentiële klant, op zoek naar nieuwe werknemers. Vervolgens vroegen ze of de zogenaamd nieuwe medewerkers niet van Marokkaanse, Turkse of Surinaamse afkomst konden zijn, wegens 'problemen in het verleden'. Daar werd bijna de helft van de keren positief op gereageerd.

Stoomcursus discriminatie herkennen

Marjolein ten Hoonte schrok hevig van de uitzending, zegt ze. Daarom zullen 1500 medewerkers een cursus volgen waarin zij leren omgaan met discriminatie. In de workshops van 2,5 uur krijgen medewerkers van Randstad en TempoTeam verschillende cases voorgelegd. Het is de bedoeling dat ze situaties leren herkennen en weigeren wanneer het discriminerend is. Of de cursus gaat helpen zal natuurlijk nog moeten blijken. 'Het gaat natuurlijk om gedrag van mensen.'

Gerelateerde artikelen