Arbeidsmarkt5 jul '18 09:56

Oudere werknemers zijn goed voor 90 miljard euro. Per jaar.

Auteur: BNR Webredactie

Oudere werknemers zijn helemaal niet duur, ze kunnen de schatkist 90 miljard euro opleveren. Als werknemers ze maar in dienst nemen, zo blijkt uit een onderzoek van PwC. Toch gebeurt dat nog steeds te weinig, we hebben liever jong volk op de werkvloer. Een gemiste kans, zegt Rob Slagmolen, beleidssecretaris Arbeidsmarkt bij MKB Nederland. En ook nog eens 90 miljard euro over de balk. Per jaar welteverstaan.

Werkgevers nemen niet graag ouderen in dienst, omdat ze te duur zouden zijn. Onzin en doodzonde, want mobilisatie van dit arbeidspotentieel kan de schatkist astronomische bedragen opleveren. En hoewel een kentering gaande is, zit Nederland nog ruim onder het OESO-gemiddelde. Waarom is dat? Slagmolen noemt parttime werken als factor en het feit dat we nu in een overgangssituatie naar langer doorwerken zitten. Werkgevers moeten volgens hem investeren in duurzame inzetbaarheid van werknemers, werknemers moeten investeren in hun eigen employability: hoe blijf ik bij in mijn werk? Hoe en wanneer stap ik over naar iets anders?

Een oudere man bekijkt vacatures bij een uitzendbureau. Voor veel oudere en laagopgeleide werkzoekenden blijft het moeilijk werk te vinden.
Een oudere man bekijkt vacatures bij een uitzendbureau. Voor veel oudere en laagopgeleide werkzoekenden blijft het moeilijk werk te vinden. ( ANP XTRA)


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen